Tillbaka

5 TIPS till en snabbare hemsida i WordPress

Gör din hemsida snabbare, säkrare och få en högre rank bland sökmotorer med hjälp av dessa 5 tips!

Vill du göra din hemsida snabbare och bättre? Ja, du är inte ensam. Problemet är att det finns så mycket onödig information på nätet idag som gör det svårare att ta sig igenom allt och få ut konkreta lösningar.

Så låt oss skippa skitsnacket.

 

#5  Plugins.

Med tusentals lockande plugins på marknaden är det lätt att bli galen och installera för många. Snart har du plugins som kontrollerar varje funktion av din hemsida. Du kanske till och med har plugins för att dina plugins ska funka. Detta är ett problem, av många anledningar. Din hemsida blir långsammare desto fler plugins du har. Dåliga och utdaterade plugins kan också sakta ner din hemsida rejält.

LÖSNINGEN: Se till att utvärdera vilka plugins du verkligen behöver. Gör dig av med allt onödigt. Plugins som inte blivit uppdaterade på fem år är något du inte vill ha kvar… Se även till att de du använder är uppdaterade till senaste versionen!

#4  Din startsida.

I de flesta fallen är startsidan den första sidan som dina besökare tittar på. Det är klart du vill visa de så mycket som möjligt! Widgets är ju coola, eller hur? Men desto mer innehåll du har på sidan desto saktare laddar den.

LÖSNINGEN: Kom ihåg att “less is more”. En minimalistisk och stilren design är också tilltalande. Ha inte en massa widgets som uppmanar dina besökare att dela saker åt alla håll. Ha de i stället i slutet på ett blogginlägg, där de hör hemma. Ta även bort all onödig information från startsidan som inte är viktig, det gör att besökaren i stället fokuserar på ditt viktigaste innehåll.

#3 Dina bilder är för stora.

En bild säger tusen ord. Och en stor bild lägger på tusen millisekunder på din hemsidas laddtid. Se till att inte ha för stora bilder, oftast räcker mellanstora bilder.

LÖSNINGEN: Se till att filstorleken på dina bilder inte är för stora! En fil på till exempel 15 MB är väldigt stor. En mer passande filstorlek är inte mer än 1 MB.

#2 Du använder ett gratis Third-Party WordPress Tema.

Gratis är det bästa priset för allt, och du kan till och med ha sökt på “gratis tema” för att hitta ditt nuvarande tema. Hur som helst, precis som gratis film- och musiktjänster finns det en chans att temat innehåller spyware eller virus. Vilket gör mer än att sakta ner din hemsida.

LÖSNINGEN: Om du känner dig osäker på vad temat innehållet kan en bra idé vara att anlita en webbutvecklare som kan hjälpa dig. Om du vill ha någonting billigare går det också att köpa ett tema. Men ha då i åtanke att dessa inte brukar vara lätta att skräddarsy efter dina behov.

#1 Uppdatera din PHP-version.

Om din hemsida körs på en gammal version av PHP finns det chans att du blir utsatt för säkerhetsrisker och onödigt långsamma laddtider. Ibland kan uppdatering av PHP-versionen minska laddtiden på din hemsida med upp till 50%!

LÖSNINGEN: Hör av dig till ditt webbhotell så kan de uppdatera PHP-versionen till dig. Detta kommer att göra din hemsida både säkrare och snabbare! Se dock till att du kollar så att dina nuvarande plugins och teman är kompatibla med den senaste PHP-versionen först.

Tillbaka till bloggen