Tillbaka

Varför är det viktigare än någonsin att ha en snygg och trendig hemsida?

Människor söker på internet efter allt – produkter, tjänster, företag, etc. Dagarna där man vände sig till telefonböcker är långt borta och om någon behöver information, letar de upp det på nätet. När de söker efter någonting som du erbjuder eller vill associera dig med så vill du inte bara visa dig utan du vill visa dig och göra ett intryck.

Att ha en hemsida och en digital profil som ser bra ut är a och o idag. Om besökare finner dig genom en länk, en väns rekommendation eller i en broschyr, kommer din hemsida vara din första kontakt med kunden. Innan de ens hinner träffa dig eller din personal kommer din hemsida vara ditt första intryck. Så se till att det är ett bra första intryck.

Om du har en butik eller ett konferensutrymme ser det bra ut eller hur? Rent, fräscht och snyggt inrett. Varför? För att kunder kommer se det och skapa ett intryck av din verksamhet. Tänk dig att din hemsida är som ett digitalt skyltfönster, folk tittar in och skapar ett intryck av din verksamhet.

Vad får en hemsida att vara tilltalande?

En tilltalande hemsida är fräsch, välorganiserad, enkel att navigera, modern (i termen av designtrender och layout), funktionell och motiverar besökare att engagera sig med din verksamhet. Information som kontaktuppgifter, öppettider och plats för din verksamhet ska vara busenkelt att hitta. Om du har sociala medier ska du ha länkar till dessa. Besökare vill ha en snabb lösning till deras problem eller fråga. Gör det enkelt för dem. De vill också se något som är visuellt tilltalande, som illustrationer eller vackra bilder till exempel.

En kvalitets hemsida ser bra ut i alla webbläsare, de fyra populäraste är följande:
Detta är taget från Wikipedias undersökning 2018 som ni kan läsa mer om här.

  1. Chrome – 60.6%
  2. Safari – 15.85%
  3. UC – 5.42%
  4. Firefox – 5.01%

En kvalitetshemsida ser även bra ut på alla enheter, responsivitet är kritiskt idag då mer än hälften av alla Googles sökningar sker på en mobil enhet. Då kan det till och med argumenteras att hemsidan ska göras primärt gentemot mobila användare. Google rankar dig till och med längre ner i sökresultat om du inte har en responsiv hemsida. Så viktigt är det.

Fler saker att tänka på är grammatik, stavning, högupplösta bilder, snabba laddningstider, ingen fyrkantig webbdesign från 1995 och inga trasiga länkar.

Din hemsida är ett verktyg. Så se till att verktyget är av hög kvalité så att du kan använda det.

Tillbaka till bloggen